21.8 C
Скопје
18:21 - 24 април, 2024

Пијан печен компир (РЕЦЕПТ)

Состојки:

750 грама компир
2 лажици маслиново масло
200 мл суво бело вино
5 гранчиња рузмарин
сол, црн пипер

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Компирот исечкајте го на мали парчиња. Префрлете го во сад, прелијте го со маслиново масло, посолете, додајте црн пипер и измешајте.

Компирот наредете го во подлабок подмачкан плех за печење. Прелијте го со виното и распоредете ги гранчињата рузмарин.

Печете 15-20 минути. Кога виното ќе испари, компирот многу брзо ќе стане крцкав, па внимавајте да не ви загори.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....