24.8 C
Скопје
14:59 - 29 март, 2024

Мусака со тестенини

Состојки:
200 г тестенини
200-300 гр мелено месо
1 главица кромид
2 чешниња лук
масло
зачин
сол
мелена црвена пиперка
2 јајца
200 г кисела павлака
кашкавал

Подготовка:
Згответе макарони и малку додајте масло да не се залепат. На масло пропржете ситно сечкан кромид додајте мелено месо па и него пропржете го. Додајте сечкан лук, зачин, сол, црвена пипер. Тепсијата намастете ја. Разматете јајце и додајте павлака, измешајте и додајте во тестенините.
Ставете половина од тестенините, израмнете, па додајте мелено месо во кое сте ставиле и едно јајце. Од горе распоредете го другиот дел од тестенините. Изрендајте малку кашкавал. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да порумени.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....