5.8 C
Скопје
05:54 - 29 март, 2024

Макаронс готови за половина час: Најпрост рецепт за најслатките француски колачиња

Освен што се на изглед убави, овие колачиња се и многу вкусни, а тоа што дополнително ќе ве израдува е што нивната подготовка нема да ви одземе многу време.

Состојки:
4 белки
70 гр шеќер
230 гр шеќер во прав
120 гр мелени бадеми
малку сол
прехранбена боја
фил по желба (какао крем, мармалад, слатка павлака, шлаг крем)

Подготовка:
Загрејте ја рерната на 150 степени. Белките и шеќерот изматете ги со миксер додека не добиете цврста маса. Потоа додајте ја прехранбената боја и матете уште една минута.

Просејте ги бадемите, шеќерот во прави и солта двапати за да ги отстраните сите можни грутчиња. Постепено и внимателном спојте ги со смесата од белки. Смесата треба да биде мазна и густа и да не се разлева.

Во плех ставете хартија за печење, а потоа со шприц обликувајте смеса во мали топчиња. Печете 15-20 мунути.

Спојувајте по две колачиња и филувајте ги помеѓу. За тоа можете да користите мармалад или слатка павлака, крем, шлаг или обично растопено чколадо.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....