10.8 C
Скопје
11:13 - 19 април, 2024

Јапонска кајгана Како да ги подготвите највкусните јајца на светот

Воздушеста текстура и неодолив спој на вкусови…

Состојки: 4 јајца, 1 лажица оризово вино за варење, 2 лажички соја сос, прстофат шеќер, малку супа од кесичка разматена во малку врела вода (доволна е една лажичка), малку путер.

Подготовка: Јајцата, виното од ориз, шеќерот и малку супа разматена во вода помешајте ги во сад, но водете сметка да не се направи пена.

Во тавче растопете малку путер на средна температура и сипете отприлика една третина од смесата. Кога смесата малку ќе се стегне, со помош на стапче мотајте ролат кон средината. На празниот простор во тавчето сипете половина од преостанатата смеса, па кога ќе се зацврсти, ролатот намоткајте го повторно. Повторувајте се додека не ја потрошите целата смеса од јајца.

Водете сметка јајцата добро да се испечат.

По желба, додека смесата од јајцата е уште ровка, сипете малку рендан кашкавал или истрошено сирење – ќе биде уште повкусно.

Вака изгледа процеот на подоготовка:

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....