22.8 C
Скопје
15:59 - 28 март, 2024

Бабин колач

Состојки:

3 јајца

12 лажици шеќер

12 лажици масло за јадење

12 лажици млеко

20 лажици брашно

1 прашок за печиво

1 килограм јаболка

За наросување:

200 грама шеќер во прав

малку цимет

Подготовка:

Во сад изматете ги јајцата и шеќерот. Матете додека не добиете пенеста смеса.

Потоа, во садот додаjте го млекото кое треба да биде ладно, потоа додаjте го и маслото за јадење, ренданите јаболка, брашното и прашокот за печиво. Сите состојки убаво измешајте ги со дрвена лажица.

Вака подготвениот пандишпан за бабината торта, истурете го во претходно подмачкана тава за печење.

Печете ја тортата на температура од 200 степени околу 45 минути.

Испечената торта извадете ја од рерната и почекајте целосно да се излади.

Пред да ја послужите, наросете ја одозгора со шеќер во прав и со малку цимет.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....