Категорија: Женски Печат

Жена Женски Печат

ПМС. Приказна за лицемерието и предавството

jasmina.kantardzieva
Убаво е одвреме-навреме да се погледнеме во огледалото и да си се прашаме дали и колку сме лицемерни. И зошто би ни било потребно лицемерието...
Жена Женски Печат

Калиа Димитрова: „Медуза“ постои како антипод на патријархалното уредување

jasmina.kantardzieva
Пред сè, честитки за првиот роденден на порталот „Медуза“. Како единствен феминистички портал во Македонија, со какви предизвици и потешкотии се соочувавте во оваа прва...
Ви Препорачуваме Жена Женски Печат

Ида Протугер Вељковиќ: Како кормилото на мојот живот го земав во сопствени раце

jasmina.kantardzieva
Со Ида Протугер Вељковиќ, тренер за личен и организациски развој, разговараме на тема како се станува тренер за личен развој, дали ѝ недостига новинарството, каков...
Ви Препорачуваме Жена Женски Печат

Од плакарот на Анита: Муабет со комшиката

Анита Митровска
Откако не знам веќе по кој пат и овој ден го пројдов чистејќи го домот, ги „сотрев“ бактериите и ја направив мојата трета „генералка“ за...
Ви Препорачуваме Жена Женски Печат

Габриела Копачева – Барсова: Огледалце, огледалце мое, кажи ми на светот најубав кој е?

Слободен печат
Разговараме со доцент Д-р Габриела Копачева – Барсова, од Клиниката за уво, нос и грло на тема кога, колку и зошто ни требаат пластични интервенции...
Ви Препорачуваме Жена Женски Печат

Цвеќарките од пазарот „Буњаковец“ откриваат како Божиќната ѕвезда да ви трае подолго

Слободен печат
Божиќната ѕвезда – цветот Поинсетија дава посебна празнична убавина на домот. Самата црвена боја на овој цвет внесува волшебна атмосфера, без разлика дали сме ја...