Категорија: Дом

Дом Жена Слајдер

Како да ја одржите храната замрзната и по неколкучасовен прекин на струјата?

Еспресо
Иако за среќа не многу често, сепак секој се нашол во ситуација да не знае што да прави со складираната храна во замрзнувачот откако подолг...
Дом Жена Слајдер

Родители, внимавајте! Овие намирници децата не е препорачливо да ги јадат

Еспресо
За пра­ви­лен раст и раз­вој на де­цата, нај­важ­на е хра­ната. Ток­му за­тоа ро­ди­те­ли­те тре­ба да ѝ по­све­ту­ва­ат долж­но вни­ма­ние, при­тоа по­стоја­но над­гле­ду­вај­ќи ги соп­стве­ни­те де­ца...
Дом Жена Слајдер

Практично, а совршено чисти: Направете ваша „тоалет бомба” од состојки кои СИГУРНО ги имате во кујната! (ВИДЕО)

Еспресо
Домашнно средство за чистење на ве-це школката кое се прави брзо и лесно, од само неколку едноставни состојки. Сами направете домашно средство за чистење на...
Дом Жена Слајдер

Цвеќе од кое застанува здивот: Амарилис е ѕвездено растение за разубавување на домот

Еспресо
Амарилис, витешка ѕвезда или џуџе како што е наречено, припаѓа на родот на луковични цветни растенија. Потекнува од Централна и Јужна Америка, од каде е...
Дом Жена Слајдер

Направете сами: Замка за овошните мушички во домот

Еспресо
Мушичките кои доаѓаат по овошјето во домот и останатата храна, не се опасни меѓутоа се здодевни. Постојат начини да направите сами замка за мушичките, а...
Дом Жена Слајдер

Шампон за коса – Еве за што се можете да го употребите…

Еспресо
Освен што ја негува косата и ја прави чиста и мека, вашиот шампон може да направи чуда и во домаќинството. Ако ви има останато малку...
Дом Жена Кујна Слајдер

Домаќински муабети: Трикови кои мора да ги знае секоја домаќинка – Како правилно се соли храната?

Еспресо
Иако поголемиот дел од луѓето мислат дека зачинувањето на храната, особено солењето е едноставен процес, при кој не постои можност да се згреши, сепак тоа...
Дом Слајдер

Разладете го домот во најтоплите денови без климатизер

Еспресо
Основниот совет е да се задржи повеќе сончева светлина и топлина надвор од станот. Неопходно e да се проветруваат просториите ноќе и рано наутро. Вентилаторот...
Дом Слајдер

Направете сами: Цветни миризби во Вашиот дом

Еспресо
Кога се уредува домот, цветните миризби на просториите се вистински предизвик за домаќинките. Наместо да трошите големи суми пари на спрејови и освежувачи на воздухот...